GIAN 400 spiegelglad

gian400 spiegelglad beton, anti-slip, structuur, profiel, trap, trapneus

 

De GIAN 400 heeft een gladde structuur die het betonoppervlak een spiegelglad oppervlak geeft. De gladde spiegelende structuur is soms gewenst om gevelelementen extra te laten spreken door ze te combineren met gevelelementen met een andere GIAN structuur. Door deze combinaties ontstaat er een schaakbordpatroon van gevelelementen.

De gladde structuur is wel een uitdaging voor het prefab beton bedrijf omdat elke oneffenheid te zien is bij helder weer (het zgn strijklicht). Daarom is het belangrijk om vooraf duidelijke afspraken te maken over de mogelijkheden.

Download bestektekstBetonelement met GIAN 400 structuur

GIAN 400 spiegelglad beton, anti-slip, structuur, profiel, trap, trapneus, bordes, galerij, balkon

 GIAN 400 structuurmat

GIAN 400 spiegelglad beton, anti-slip, structuur, profiel, trap, trapneus, bordes, galerij, balkon
GIAN 400 op rol leverbaar in een breedte van 3+ meter.

Indicatieve berekening voor de kostprijs van de GIAN-structuurafdruk


Indicatieve berekening bij het toepassen van de GIAN anti-slipstructuur voor betonelementen, zoals trappen, balkons en galerijen.

(Elk project heeft zijn eigen bijzonderheden, de genoemde m2 prijzen zijn richtprijzen, er wordt geen rekening gehouden met het eventueel ombouwen van de betonmal).


Meerdere malen betonstorten in de betonmal zorgt voor een lagere kostprijs van de GIAN-betonafdruk:
Het hergebruik van de betonmal is gunstig voor de kostprijs van de betonmal én ook voor de GIAN-structuurmat die in de betonmal wordt verwerkt.

Door het meermaals gebruiken van de betonmal, waarin de GIAN-structuurmat is verwerkt, wordt de vierkante meter (m2) prijs van de GIAN-antislipafdruk aantrekkelijk laag.


Berekende prijzen zijn inclusief verlijmen, snijafval en eventueel reparaties gedurende het verwerkingsproces:
Bij een gemiddeld gebruik van 25 x van de betonmal is de m2 prijs van een GIAN-antislipafdruk in het betonelement, zoals: trap, balkon of galerijplaat: € 2,40 p/m2

Bij een gemiddeld gebruik van 50 x van de betonmal is de m2 prijs van een GIAN-antislipafdruk in het betonelement, zoals: trap, balkon of galerijplaat: € 1,20 p/m2Aquaplaning

Tijdens het lopen kan een speciale vorm van aquaplaning optreden. Automobilisten kennen dit verschijnsel. Als ze over een natte snelweg rijden, kan zich tussen het wegdek en de banden een dunne waterfilm vormen. Daardoor verliest de auto even contact met het asfalt en wordt korte tijd onbestuurbaar. Iets dergelijks gebeurt wanneer iemand loopt op, bijvoorbeeld, een natte gladde ondergrond. De dunne waterfilm tussen de schoenzool en de vlakke ondergrond veroorzaakt een extreem lage wrijvingsweerstand, waardoor een grote kans op uitglijden ontstaat.

Aquaplaning op trappen, galerijen, balkons en andere loopvlakken kan effectief worden tegengegaan. De eerste stap in dit proces is ervoor te zorgen dat het water onder de schoenzool snel wegvloeit.

valgevaar

Daarom ‘stempelen’ bijna alle GIAN structuren kleine kanaaltjes in het beton, waarin de schoenzool het water weg kan persen. De tweede stap in het proces om beton optimale antislipeigenschappen te geven, is de combinatie met een microreliëfstructuur. Bijvoorbeeld door het gebruik van een GIAN structuurmat die een zandstraalstructuur stempelt in het beton. Door de zandstraalstructuur krijgt aquaplaning überhaupt geen kans om zich te ontwikkelen.

Advies:
Voor een optimale antislipveiligheid op betonnen loopvlakken adviseren wij structuren die afvoerkanaaltjes en een microreliëfstructuur combineren.

 

hellingproef
Alle GIAN antislipbetonafdrukken zijn getest door KIWA, volgens: DIN 51130 : 2014.Download bestektekst

Download bestektekst