GIAN 8 zandstraal rib R13

gian8 zandstraal rib beton, anti-slip, structuur, profiel, trap, trapneus, bordes, galerij, balkon, brug, perron, tegel, gevel, loopvlakstructuur, loopvlakstructuren, antislip, betonstructuur, gevelstructuur, loopvlak, betonstructuren, gevelstructuren

 

(rib met zandstraal 20 mm in breedterichting) Deze elegante betonstructuur heeft vele toepassingsmogelijkheden. De haaks op de looprichting staande zandstraalrib van 20 millimeter breed wordt telkens 10 millimeter onderbroken. Het ruwe gedeelte gaat aquaplaning effectief tegen. De beperkte diepte en breedte van de groef van de GIAN 8 zandstraal rib voorkomt echter dat gebruikers van rolstoelen of scootmobielen hobbels ervaren.

Met andere woorden: degenen die over het prefab beton rijden, voelen geen trillingen. De GIAN 8 zandstraal rib is een variatie op een veel toegepaste structuur in natuursteen. Hij geeft een luxe uitstraling aan bijvoorbeeld trappen, galerijen en het loopvlak van voetgangersbruggen.

Download BIMobject Download STABU FPSTestresultaat betonafdruk GIAN 8

gian8 zandstraal rib beton, anti-slip, structuur, profiel, trap, trapneus, bordes, galerij, balkonBetonelement met GIAN 8 structuur

GIAN 8 zandstraal rib beton, anti-slip, structuur, profiel, trap, trapneus, bordes, galerij, balkon

 GIAN 8 structuurmat

GIAN 8 zandstraal rib beton, anti-slip, structuur, profiel, trap, trapneus, bordes, galerij, balkon
GIAN 8 is op rol leverbaar in breedtes van 2+ meter.

Indicatieve berekening voor de kostprijs van de GIAN-structuurafdruk


Indicatieve berekening bij het toepassen van de GIAN anti-slipstructuur voor betonelementen, zoals trappen, balkons en galerijen.

(Elk project heeft zijn eigen bijzonderheden, de genoemde m2 prijzen zijn richtprijzen, er wordt geen rekening gehouden met het eventueel ombouwen van de betonmal).


Meerdere malen betonstorten in de betonmal zorgt voor een lagere kostprijs van de GIAN-betonafdruk:
Het hergebruik van de betonmal is gunstig voor de kostprijs van de betonmal ťn ook voor de GIAN-structuurmat die in de betonmal wordt verwerkt.

Door het meermaals gebruiken van de betonmal, waarin de GIAN-structuurmat is verwerkt, wordt de vierkante meter (m2) prijs van de GIAN-antislipafdruk aantrekkelijk laag.


Berekende prijzen zijn inclusief verlijmen, snijafval en eventueel reparaties gedurende het verwerkingsproces:
Bij een gemiddeld gebruik van 25 x van de betonmal is de m2 prijs van een GIAN-antislipafdruk in het betonelement, zoals: trap, balkon of galerijplaat: euro 2,40 p/m2

Bij een gemiddeld gebruik van 50 x van de betonmal is de m2 prijs van een GIAN-antislipafdruk in het betonelement, zoals: trap, balkon of galerijplaat: euro 1,20 p/m2Aquaplaning

Tijdens het lopen kan een speciale vorm van aquaplaning optreden. Automobilisten kennen dit verschijnsel. Als ze over een natte snelweg rijden, kan zich tussen het wegdek en de banden een dunne waterfilm vormen. Daardoor verliest de auto even contact met het asfalt en wordt korte tijd onbestuurbaar. Iets dergelijks gebeurt wanneer iemand loopt op, bijvoorbeeld, een natte gladde ondergrond. De dunne waterfilm tussen de schoenzool en de vlakke ondergrond veroorzaakt een extreem lage wrijvingsweerstand, waardoor een grote kans op uitglijden ontstaat.

Aquaplaning op trappen, galerijen, balkons en andere loopvlakken kan effectief worden tegengegaan. De eerste stap in dit proces is ervoor te zorgen dat het water onder de schoenzool snel wegvloeit.

valgevaar

Daarom ‘stempelen’ bijna alle GIAN structuren kleine kanaaltjes in het beton, waarin de schoenzool het water weg kan persen. De tweede stap in het proces om beton optimale antislipeigenschappen te geven, is de combinatie met een microreliŽfstructuur. Bijvoorbeeld door het gebruik van een GIAN structuurmat die een zandstraalstructuur stempelt in het beton. Door de zandstraalstructuur krijgt aquaplaning Łberhaupt geen kans om zich te ontwikkelen.

Advies:
Voor een optimale antislipveiligheid op betonnen loopvlakken adviseren wij structuren die afvoerkanaaltjes en een microreliŽfstructuur combineren.

 

hellingproef
Alle GIAN antislipbetonafdrukken zijn getest door KIWA, volgens: DIN 51130 : 2014Download BIM-object/STABU FPS

Download BIMobject Download STABU FPS